VCA keuring gereedschappen

Voor de VCA keuring van gereedschappen kunt u terecht bij Van der Wal Keuring, Service & Onderhoud. Alle gereedschappen, machines en apparaten die op een arbeidsplaats worden gebruikt worden ook wel arbeidsmiddelen genoemd. De arbeidsmiddelen zoals elektrische boormachines, haakse slijptollen, decoupeerzagen, verlengkabels, kabelhaspels, lampen zijn aan slijtage onderhevig. De VCA keuring is bedoeld om het risico van onveilige arbeidsmiddelen op de werklocatie te verminderen.

Efficiënt en zonder hinder voor uw productieproces

Van der Wal Keuring, Service & Onderhoud kan deze keuring voor u uitvoeren. Wij hebben jarenlange ervaring in het keuren van arbeidsmiddelen en kunnen uw keuring efficiënt uitvoeren. De keuring vindt bij voorkeur plaats op locatie en op deze manier ondervindt u de minste hinder van de keuring. Uw productieproces gaat gewoon door terwijl uw gereedschappen worden gekeurd.

Visuele inspectie en elektrotechnische keuring

De VCA keuring arbeidsmiddelen heeft als doel om de risico’s van onveilig gereedschappen te minimaliseren. Op alle gereedschappen wordt een visuele inspectie en een elektrotechnische keuring uit gevoerd. De visuele inspectie heeft enkele kenmerken die beschreven staan in de NEN 3140 zoals vervuiling, beschadiging, toestand schakelaar, ect. De elektrotechnische keuring wordt door middel van een testapparaat uitgevoerd door metingen en beproevingen. De VCA keuring gereedschappen schrijft voor dat dit jaarlijkse moet plaatsvinden Wilt u meer informatie over de VCA keuring van uw gereedschappen volgens NEN 3140 door Van der Wal Keuring, Service & Onderhoud? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


Links:
www.nen.nl, www.rijksoverheid.nl en www.overheid.nl